Cinder

Waardering: 4/5
Auteur: Marissa Meyer
Titel: Cinder
Originele titel: Cinder
Serie: The Lunar Chronicles #1
Uitgeverij: Blossom Books
Bladzijden: 376
Genre: Young Adult (Sci-Fi)
Uitgave: Hardcover
Verschenen: 2017

Cinder het eerste boek van the lunar chronicles, geschreven door Marissa Meyer. Marissa is 33, komt uit washington, is getrouwd en heeft een geadopteeerde tweeling. Ze is zelf altijd dol geweest op sprookjes en fanfiction (en daarom past the lunar chronicles zo goed bij haar?)  . The lunar chronicles is maar liefst in 37 landen vertaald. In Belgie werden de eerste twee boeken al in 2012/2013 (!!!!) vertaald  maar helaas besloot men de andere boeken in deze serie niet verder te vertalen. Nu worden deze toch allemaal vertaald (jeej!!) door blossombooks in mooie hardcovers . In The States verschenen ook reeds het kleurboek van deze reeks en net de eerste graphic novel wires & nerves vol 1″ .Ook heartless , een stand-alone boek werd reeds in 10 landen vertaald waaronder het onze met als titel harteloos. Ook dit boek heeft een mooie hardcover.

Ik las cinder als eerste boek van de #bbreadingchallenge en wat was ik blij dat hun keuze op dit boek viel assepoester in een soort van sci-fi versie . Cinder is een cyborg ,men zegt dat ze geen gevoelens heeft maar dit blijkt toch niet helemaal te kloppen,ze kan namelijk woest worden om onrecht, verdrietig worden over trieste gebeurtenissen en vlinders in haar buik hebben wanneer ze de prins ontmoet. Ik vond het verhaal erg spannend , en las het daarom gisternacht uit (m’n slaap ging eraan, want ik kon gewoon niet stoppen!!!).  Het doet je wel denken aan Assepoester  met de gemene stiefmoeder en een gemeen stiefzusje maar toch ook weer niet helemaal omdat ze een cyborg is en omdat er een lunar volk bestaat en omdat dit volk spanningen en verraad met zich meebrengt. Het boek was spannend ,je wil steeds weten wat er verder gaat gebeuren, het boek ontroert je door bepaalde gebeurtenissen en het was ook grappig met bv de uitspraak op pagina 124 “Ze had net zoveel spijt als een kat met een kanarie in haar bek”. Een klein minpuntje was dat ik de plot lang van tevoren had zien aankomen en dat was best een beetje jammer! Maar verder was dit boek echt een aanrader. Ik zou zeggen lees het boek je gaat er zeker geen spijt van krijgen.

Te koop bij de betere boekhandel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s