9789023454403
Waardering: 4/5
Auteur: Ali Land
Titel: Goed of slecht
Originele titel: Good me, bad me
Uitgeverij: Cargo
Bladzijden: 352
Genre: Thriller
Uitgave: Paperback
Verschenen: 2017

Goed of slecht is het debuut van Ali Land die in Londen woont en werkt. Ze werkte daar tien jaar lang met problematische kinderen (pubers) en dat voel je aan dit boek.

Milly haar moeder is een seriemoordenaar die ook Milly mishandelt. Wanneer Milly dit niet meer aankan verraadt ze haar moeder (met gemengde gevoelens) , bij de autoriteiten. Milly’s moeder word gearresteerd en Milly geplaatst in een problematisch pleeggezin. De pleegvader Mike is psycholoog en begeleidt Milly in haar trauma, maar vergeet daardoor soms het meisje Milly dat gewoon een warm nest nodig heeft. Voor de problemen van zijn gezin sluit hij de ogen. De pleegmoeder Saskia is aan de drank en drugs en gaat vreemd en is er al lang niet meer voor het gezin. De dochter Phoebe ziet in Milly een concurrente en vertoont zwaar pestgedrag.
Milly moet omgaan met haar trauma,  het disfunctionele gezin,  het pestgedrag van Phoebe en de angst weg te moeten uit het gezin als ook de liefde-haatverhouding met haar moeder waar ze snel tegenover zal zitten in de rechtbank. Zal Milly dit alles aankunnen of slaan de stoppen door en verliest zij compleet het noorden? Wat met die ene vriendin van Milly ‘Morgan’ wat is er met haar aan de hand? (jammer genoeg wat weinig uitgediept). Wat met Milly’s moeder wordt ze gestraft of kan ze zich er weer uitpraten? En vooral kan Milly getuigen tegen haar moeder? Dit alles wil je zo graag weten dat je doorleest omdat dit boek spannend is. Het doet iets met je, het kruipt onder je vel. Als ervaringsdeskundige met trauma merk ik dat deze vrouw kennis van zaken heeft. Daardoor krijg je een heel juist beeld van wat er zich in het hoofd van Milly afspeelt. Alleen jammer dat ze de moeder en broer van Milly niet wat meer beschrijft ,je leert ze niet echt kennen en dat is jammer. Ook het einde was beetje voorspelbaar en dat was voor mij een kleine teleurstelling.
Maar deze vrouw schrijft vlot in korte zinnen en korte hoofdstukken waardoor het boek leest als een trein. Het lijkt alsof ze nooit iets anders gedaan heeft dan schrijven terwijl het toch haar debuut is.
Dit is een spannende psychologische thriller die onder je huid kruipt en die je zeker zelf eens zou moeten lezen…
Ik kijk uit naar haar volgende boek!
Ik dank THRILLZONE voor het recensie exemplaar.
Te koop bij de betere boekhandel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s