Auteur: Leen Dendievel
Titel: Hard
ISBN: 9789492159946
Uitgever: Horizon
Uitgave: hardcover
Pagina’s: 240

Leen Dendievel schrijft over liefde maar vooral over liefdesverdriet. Wat doet een relatiebreuk met een mens en met je mentale en vooral fysieke gezondheid? En kan je doodgaan aan een gebroken hart. Samen met deskundigen en ervaringsdeskundigen gaat Leen op zoek naar de antwoorden.

Dit is echt een heel boeiend boek. Ik was wat sceptisch want weer een actrice die een boek schrijft. Zou het wel goed geschreven zijn? Maar laat me jullie geruststellen dit boek is echt heel erg goed geschreven, vlot en vooral het word niet langdradig want daar was ik wat angstig voor teveel wetenschap en dus saai. Toch was het dat allesbehalve, ik las het uit in enkele uren.

Het boek begint met een krantenartikel over een vrouw die sterft aan het gemis van haar man die net overleden is en waar ze haar hele leven mee samen was dat maakt dat de vraag kan je sterven aan een gebroken hart onmiddellijk beantwoord is. Toch blijft het boeiend en kon ik me zelf identificeren met zoveel dingen die de zware breuk met de vader van men kinderen veroorzaakte. Die druk op je borst, het idee dat je dit nooit gaat overleven. Ik kon me zowel identificeren met de verhalen van de mensen die het hadden doorgemaakt alsmede met de wetenschappelijke feiten.

Buiten het feit dat het boeiend en soms letterlijk en figuurlijk hartverscheurend is en een boek waar we ons allemaal in erkennen heeft het ook prachtige tekeningen en quotes.

Sterren: ⭐🌟🌟🌟

Te koop bij:
standaardboekhandel.be
ECI.nl
Bruna.nl
ECI.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s