Auteur: Daisy Goodwin
Titel: Victoria
Originele titel: Victoria
ISBN: 9789024576869
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Uitgave: Paperback
Pagina’s: 413

Deze Roman is gebaseerd op de dagboeken van de jonge koningin Victoria. Kort na haar 18de verjaardag word de frรชle Alexandrina Victoria koningin van England en Ierland. Ze is absoluut niet preuts en houdt erg vast aan haar eigen idealen. De Britse tv serie victoria is gebaseerd op dit boek van Daisy Goodwin dat de periode beschrijft van Victoria haar kroning tot haar 21ste.

Om van dit boek te genieten moet je natuurlijk in de eerste plaats houden van koningshuizen en van historische feiten maar vooral van romantiek houden want dit boek heeft een heerlijke dosis romantiek. De jonge Victoria wordt totaal onervaren koningin en haar geliefde premier de heel wat oudere charmante Melbourne leert haar maar wat graag de kneepjes van het vak en Victoria valt als een blok voor zijn charmes. Deze onmogelijke liefde wordt prachtig beschreven en doet soms het water in je ogen springen. Alhoewel Victoria jong, als naรฏef en niet geschikt voor de troon wordt geacht, groeit ze toch uit tot een zelfverzekerde jeugdige vrouw die met eer en geweten haar land dient zonder af te doen aan haar eigen idealen en dat vond ik zo heerlijk aan dit boek. Ik gaf echt om Victoria en om de andere personages zoals haar moeder afhankelijk maar toch goed van inborst. Andere ga je haten zoals de stiefvader en de nonkel, waarom dat moet je allemaal zelf maar lezen.

Dit is een fantastisch geschreven verhaal met veel diepgang net omdat het op dagboekfragmenten is gebaseerd. Ook kom je wat historische feitjes te weten zelfs over ons land en dat vond ikzelf geweldig. Van de 413 pagina’s heeft geen enkele me verveeld en ik ben er doorgevlogen. De personages worden goed beschreven en maken evolutie’s door en je gaat hen allemaal lief of hatelijk vinden. Dat vind ik een behoorlijke prestatie van mevrouw Goodwin. Al bij al een fenomenaal boek.
Ben je na deze recensie geprikkeld? Ga dit boek dan snel lezen en kijk misschien nog de serie die erbij hoort onder een lekker warm dekentje met een warme drank want wat moet een mens buiten gaan doen met deze koude?

Sterren: ๐ŸŒŸ ๐ŸŒŸ ๐ŸŒŸ ๐ŸŒŸ ๐ŸŒŸ

Te koop bij:
Standaardboekhandel.be
Bol.com
ECI.be
ECI.nl
Bruna.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s