maart_003

Er komen weer heel wat leuke spannende boeken uit in maart. Ik heb degene waar ik naar uitkijk op een rijtje gezet. Het zijn er heel wat. Ik ga ze per genre sorteren!

Young Adult

Natuurlijk beginnen we met het belangrijkste het is bij Blossom Books Tahereh Mafi maand. Er komt een vierde deel in de touching Juliette serie. In het Engels heet het boek Restore me en het komt uit op 6 maart. In het nederlands gaat het Heel me noemen (nog geen cover) en het komt uit op 22 maart. Geen korte inhoud voor dit boek want ik ga zelf de andere drie eerst beginnen lezen en wil dus nog niks weten over boek 4 dat word moeilijk met de hype! Even de wifi uittrekken haha.
Dan komt ook Welkwoud uit van Tahereh op 6 maart. Een perzisch sprookje over een meisje dat door met lijken te werken haar kleur verliest en stijve handen krijgt maar als een stel vreemdelingen opduikt hervindt ze kleur, magie en de kracht van vriendschap.

Op 1 maart komt er een nieuwe versie uit van Pride en Prejudice. Het romantische verhaal over de snel oordelende Elizabeth en de onuitstaanbare Mr. Darcy kennen we allemaal al wel en gaat al eeuwen mee en elke nieuwe kaft of versie blijft leuk.
Shadow Run komt uit op 6 maart en gaat over een ruimteschip dat geleid wordt door Qole en haar crew van wezen, voortvluchtigen en oplichters. Deze hechte zelfgevonden familie navigeert een galaxy van politieke intriges en kracht-spelletjes.
The Beauty that remains verschijnt ook 6 maart en vertelt het verhaal over Autumn, Shay en Logan samen gebracht door muziek maar als het noodlot hen treft is muziek niet genoeg meer. Becky Albertalli zegt over dit boek dat het in je ziel snijdt en je tranen laat vloeien dat kan toch alleen maar goed zijn.
The Truth about Alice ligt in de winkels op 8 maart. Een sterk boek over stereotiepen, slut-shaming en populariteit. Van de schrijfster van Moxie!

Goodbye Days te verkrijgen op 13 maart vertelt het verhaal van Carver die zijn drie vrienden een sms stuurt die zegt “waar zijn jullie” het zal de laatste sms zijn die Carver ooit stuurt naar zijn vrienden want het bericht leidt tot hun dood. Carver blijft zich hier schuldig om voelen en alsof dat al niet erg genoeg is wil een machtige rechter dat de procureur van het district een crimineel onderzoek opent naar de dood van de drie.
Out of the blue in de winkels op 22 maart. Als de eerste engelen uit de lucht vallen lijkt het alsof de wereld eindigt. Niet voor de meeste mensen maar wel voor Jaya voor haar eindigde de wereld toen haar moeder stierf twee weken nadat de eerste engel viel.
More than we can tell verschijnt 8 maart. Rev probeert hard om zijn demonen te verdrijven over de tijd voor zijn adoptie maar dit wordt moeilijk als hij op zen 18de een brief krijgt van zijn echte vader. Emma vlucht in het perfectioneren van haar online spel want coderen is makkelijker dan omgaan met de slechte relatie tussen haar ouders en de afstand tussen haar en haar vriendin. Als de pesterijen van een online troll uit de hand lopen vreest Emma voor haar veiligheid. Rev en Emma ontmoeten elkaar en hebben direct een diepe connectie maar zullen ze zichzelf samen van hun demonen kunnen bevrijden en zal hun relatie dit overleven. Van de schrijfster van brieven aan de duisternis.

De Royals; Geheimen (13 maart) zonder inhoud om spoilers over de eerste  twee boeken te vermijden! Maar ik ga ze nu alle drie lekker binge lezen!
Schaduwzwart (15 maart) geen inhoud om dezelfde reden geen spoilers over boek 1. Maar kijk er wel naar uit
Hazels Pentakel (19 maart) is het eerste deel in de heksenspiegel trilogie waarin een jonge vrouw alles op alles moet zetten om uit de handen te blijven van zwarte heksen. Wanneer ze vlucht van haar dronken oom naar een bos ver buiten de stad komt ze terecht bij een groep witte heksen die ontdekken dat Hazels geheugen is behekst en als ze bij een tarotlegging de doodkaart trekt voelt ze zich niet meer veilig.
Bloed en Beenderen (20 maart) the Orisha legacy 1. Een wrede koning heeft de magi uitgeroeid een zwart volk met zilverwitte haren die magische krachten bezaten. Zélie herinnert zich nog goed hoe ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen. Sinds die nacht is alle magie verboden. Nu kan Zélie de magie terugbrengen met de hulp van een prinses op de vlucht maar dan moet ze wel uit handen van de koning blijven. Overal is gevaar maar het grootste gevaar zijn misschien wel Zélie haar gevoelens voor de vijand.
De macht van het wonderwoud (20 maart) Revan en Yvalana wonen elk aan een kant van het magische woud. Hun volkeren voeren al eeuwig oorlog om de magie van het woud. Nu de koningin van de Ershai is vermoord dreigt er een nieuwe oorlog die alles zal veranderen. Maar Revan en Yvalana ontdekken dat de oorlog niet het grootste gevaar is. Ze verdwalen in een donker woud waar nooit iemand levend is uitgekomen. Ze ontdekken geheimen die het woud lang heeft verborgen.
Mijn versie van jou (20 maart) Tanner verhuist met zijn ouders naar het erg religieuze Provo Utah. Hij besluit samen met zen ouders zen biseksualiteit geheim te houden. Als Tanner zen diploma haalt gaat hij samen met zen vriendin Autumn studeren aan de universiteit buiten het streng gelovige Utah. In het laatste semester neemt hij deel aan een werkgroep van meneer Fujita waarin de leerlingen een boek moeten schrijven. Ze krijgen raad van Sebastian Brother die vorig jaar meedeed en wiens boek binnenkort wordt uitgegeven. Sebastian is erg geliefd in Provo en de zoon van de bisschop. Tanner denkt een boek schrijven in vier maanden dat wordt makkelijk maar nog voor hij de eerste zin geschreven heeft is hij smoorverliefd op Sebastian. Dit boek was in het engels (autoboyography) al heel erg populair.
De verborgen geschiedenis van ons (27 maart) Na een verkeersongeluk waarbij ze bijna is verdronken komt Olivia bij. Ze kan zich niets herinneren van de gebeurtenissen ze denkt dat dit komt door haar week coma. Dan merkt ze dat ze zich niks meer van de voorbije vier jaar kan herinneren. Zelfs haar vriendje is een vreemde voor haar. Iedereen blijft maar zeggen wie ze is en waar ze van houdt. De enige die ze niet ziet is Walker de jongen die haar leven gered heeft. Iedere keer dat ze hem wil bedanken gaat hij haar uit de weg. Olivia heeft het gevoel dat er dingen voor haar verzwegen worden. Maar wat en waarom?

Snitch (27 maart) De vriendschap van Roos en Quinty komt erg onder druk te staan als Fenna bij hen in de klas komt. Quinty kiest voor Fenna en haar vrienden. Roos voelt zich afgedankt en reageert heftig. Er wordt zelfs ritalin voorgeschreven maar Roos weigert. Dan lijkt Roos steeds vaker betrokken bij ongelukken met haar klasgenoten. Als Roos ontdekt hoe het echt zit zal iemand haar dan geloven?
Blijf nog even (29 maart) Fleur 17 topwielrenster  weet al jaren dat ze een slapende spierziekte heeft maar als ze symptomen krijgt is haar ziekte nu actief en haar leven gaat heel anders lopen dan gepland. Fleur is boos op de hele wereld tot ze Rowell ontmoet. Rowell kan door zijn persoonlijkheidsstoornis moeilijk contact leggen met mensen. Hij schetst ze. Het is zijn manier om de wereld te begrijpen en echt contact uit de weg te gaan. Dit verandert echter als hij de bijzondere Fleur ontmoet. Zij zullen zich allebei ten alle tijden aan de gemaakte afspraken houden “tot de dood hen scheidt”
Het probleem met voor altijd (27 maart)  Mallory heeft zichzelf in haar jeugd aangeleerd zo onzichtbaar mogelijk te zijn en alhoewel het nu veel beter gaat wordt ze toch nog geleid door haar angsten. Dan ziet ze Rider weer van vroeger uit dat andere leven. Hij beschermde haar altijd en doet dat weer maar gaat het eigenlijk wel zo goed met Rider?
Nooit meer (20 maart) Lily wordt verliefd op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is een tikje arrogant,assertief en koppig maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. Hij doet Lily denken aan haar eerste liefde Atlas. Als Atlas weer in haar leven komt dreigt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar te komen. Ze moet de kracht in zichzelf vinden zodat het verleden zich niet herhaalt. Dit is een new adult boek en dus zeker een 16+

De andere genres komen er overmorgen aan anders wordt dit een mega-artikel haha.

2 gedachtes over “Boeken die verschijnen in maart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s