maart_018

Romans 

Rainbirds: (20 maart)  Als Ren Ishida bijna klaar is met zen studie’s krijgt hij het nieuws dat zen zus Keiko is overleden. Ren vertrekt uit Tokyo en reist naar het kleine stadje Akakawa om Keiko’s zaken af te handelen. Maar onverwacht merkt Ren dat hij het leven weer oppikt waar zijn zus het achterliet. Hij leert de mensen kennen in het stadje en herbeleeft herinneringen aan zen kindertijd. Ren krijgt het bijzonder moeilijk met de leegte die zijn zus heeft achtergelaten.
Almost love: (8 maart) Als Sarah verliefd wordt op Matthew wordt ze echt wel stapelverliefd op hem. Ze is zo vreselijk verliefd dat het allemaal niet uitmaakt; niet dat hij twintig jaar ouder is en haar enkel in het geheim ziet of dat ze alles begint op te offeren om bij hem te zijn! Haar vrienden maken zich zorgen en haar vader begrijpt het niet dat zen dochter zich zo laat gebruiken. Maar Sarah kan het niet helpen en daarbij liefde hoort toch pijn te doen of niet?

Het sneeuwmeisje: (6 maart) Madison, vijf jaar, verdween drie jaar geleden in het bos toen ze met haar ouders een kerstboom zocht. Haar ouders hebben nog hoop en huren een specialist in Naomi Cottle, bijgenaamd de kindvinder, Naomi begrijpt ontvoerde kinderen want ooit was ze zelf ontvoerd. Tijdens de zoektocht naar Madison komt Naomi’s verleden weer naar boven. Het pleeggezin waar ze zo liefdevol werd opgevangen. Van  voor die tijd herinnert ze zich niets meer maar hoe dieper ze het bos ingaat hoe dichter haar verleden komt. Diep in dat duister woud woont een meisje dat gelooft dat ze een sneeuwmeisje is. Omdat ze altijd binnen moet blijven, in de hut die ze deelt met een jager, heeft ze een rijke verbeelding. Haar redding ligt in fantasie, hoop en liefde op een plek waar je die niet verwacht.
Het leven gaat niet altijd over roze (6 maart) Rosie Collins gaat dansend door het leven, Rex Thorpe is net heel serieus. Als ze elkaar ontmoeten valt Rex voor de wervelwind die Rosies liefde is. Tegengestelden trekken elkaar aan maar zorgen ook voor wrijvingen. Want Rosie mag dan onweerstaanbaar zijn ze is ook erg vermoeiend. Hoe leef je in een wereld die alleen uit roze glitters bestaat. Na de scheiding houdt de dochter Willow van haar moeder die altijd alles door een roze bril ziet en heeft ze een hekel aan haar vader met al zijn regeltjes. Als de storm van Rosies emoties op de vlucht slaat ligt een gebroken hart op de loer. Een roman die toont dat liefde je kan veranderen ook al kan ze je niet redden.
Gezien de feiten (10 maart) schreef Griet op de Beeck voor de week van het boek. Als je van 10 tot 18 maart een boek koopt krijg je gezien de feiten er gratis bij. Het boek vertelt het verhaal van de éénenzeventig jarige Olivia als haar man sterft met wie ze heel lang getrouwd was weigert ze zich te gedragen zoals van haar verwacht wordt of zoals van ouderen verwacht wordt. Ze gaat op zoek naar een manier om haar bestaan van tel te laten zijn. Een verhaal over spijt, de wurggreep van families, de kilte van de wereld en het wapen dat liefde kan zijn als ze oprecht is.
Ze zullen verdrinken in hun moeders tranen (20 maart) Drie terroristen  stappen een boekhandel binnen,er klinkt een schot. Er breekt paniek uit en er volgt een gijzeling.  één van de aanhangers van IS, de vrouwelijke terroriste die het geweld moest filmen draagt een geheim met zich mee.  Twee jaar later zoekt een schrijver haar op in een tbs-kliniek. Ze zegt dat ze is verzonden vanuit de toekomst. De schrijver is geïntrigeerd  en probeert de waarheid te achterhalen die is gruwelijker dan hij ooit had kunnen vermoeden.
Tien wensen van Lucy Harte (20 maart) Maggie O’Hara weet beter dan wie ook dat het leven plots kan veranderen. Zeventien jaar geleden kreeg ze een tweede kans toen ze het hart van de veertienjarige Lucy Harte kreeg. Wanneer Maggies hart wordt gebroken is ze ontdaan en weet ze niet hoe het verder moet. Dan ontvangt ze ineens een brief van Lucy’s broer . Hij geeft haar lucy’s dagboeken en foto’s. Geïnspireerd door lucy’s levenslust besluit Maggie het meisje haar hartenwensen in vervulling te laten gaan. Stap één is op zoek gaan naar de eerste jongen die Lucy’s hart, haar hart, veroverde. Dit lijkt niet zo moeilijk te zijn maar zijn de toekomstdromen van Lucy genoeg om Maggie weer vertrouwen in zichzelf en de toekomst te halen.
De platenzaak (22 maart) Het is 1988. Frank heeft een platenzaak in Londen. De winkel staat vol met vinyl van elk formaat en in ieder genre. Klassiek, jazz, punk. De collectie is niet op genre maar op gevoel gesorteerd. Frank weet precies naar welke plaat zijn klanten op zoek zijn. Zijn belangrijkste leveranciers zouden liever zien dat Frank cd’s verkoopt. Dan valt Ilse Brauchmann zijn winkel en zijn leven binnen. Een mysterieuze vrouw in een groene jas, die niets van muziek moet weten maar toch steeds weer naar de winkel terugkeert. Een vrouw van wie Frank het liefst zo hard mogelijk wil wegrennen maar tot wie hij zich ook aangetrokken voelt. Wanneer Ilse net zo snel weer verdwijnt als ze verschenen is dreigt Frank niet alleen haar maar ook zijn zaak te verliezen… Een roman over de kunst van het luisteren en voelen, over tweede kansen en de keuze om tegen de stroom in te gaan.

Thriller

Let me lie (22 maart)  Een jaar geleden koos Caroline Johnson ervoor om haar leven bruut te beëindigen, een schokkende geplande zelfmoord om die van haar man maanden daarvoor te evenaren. Hun dochter, Anna, worstelt sindsdien om hun verlies te verwerken.
The Fear (22 maart) Lou Smith is gewoon van in de media te komen omdat ze op 17 jarige leeftijd wegliep met haar 37 jarige leraar met wie ze toen een kortstondige affaire had. Nu ze 32 is ligt Lou’s leven aan flarden en besluit ze terug te keren naar huis om Mike te confronteren met de schade die hij heeft aangericht. Eens terug merkt ze echter dat Mike niks verandert is en nu de 15 jarige Chloé klaarstoomt. Vastbesloten om ervoor te zorgen dat de geschiedenis zich niet herhaalt, besluit Lou het heft in eigen hand te nemen. Maar Mike is een roofdier van de ergste soort, en terwijl ze hem probeert te berechten, is het duidelijk dat Lou opnieuw zijn prooi kan worden.

Ik weet alleen mijn naam nog (6 maart) Een vrouw wordt wakker op het strand, haar lichaam zit onder de schrammen en blauwe plekken en ze weet totaal niet wie ze is. Ze wordt door vreemden opgevangen en probeert er stap voor stap achter te komen wie ze is. Een man krijgt een telefoontje zijn vrouw is weg en heeft hun baby en peuter alleen achter gelaten. Wanneer hij thuis komt staat haar auto gewoon op de oprit,haar mobiel, portemonnee en identiteitskaart zijn er nog maar zij is weg. Er wordt een zoektocht georganiseerd. Met de babycamera’s is geknoeid. Iemand hield hen in de gaten.  Wie heeft Eloise meegenomen? Of is ze uit vrije wil vertrokken maar waarom zou ze haar kinderen en man die ze zo graag ziet achterlaten?
Y staat voor… (26 maart) Het 25ste deel in de beroemde alfabet-serie weer met de geliefde Kinsey Millhone in de hoofdrol. De meest duistere zaak van Kinsey Y. begint al in 1979. Vier jongens van een prestigieuze school randden een 14 jarige klasgenoot aan en filmen deze gruwelijke daad. Niet lang daarna verdwijnt de band, de vermoedelijke dief, een andere klasgenoot, wordt vermoord aangetroffen. In het daaropvolgende onderzoek legt één van de daders een belastende verklaring af waardoor twee anderen worden veroordeelt. Maar de leider van de groep verdwijnt spoorloos. tien jaar later wordt Fritz McCabe vrijgelaten, zijn ouders houden hem goed in de gaten,bang voor een nieuwe misstap. Als een kopie van de band opduikt, vergezelt met een eis om geld,  neemt de familie McCabe contact op met Kinsey. Maae niet alleen Fritz wordt achtervolgt door het verleden, ook Kinsey zelf lijkt in gevaar te zijn. Tragisch genoeg zal voor Sue Grafton het  alfabet voor altijd eindigen bij de Y want zij overleed op 28 december 2017. RIP Sue! Je boeken gaan gemist worden!
Wildernis (27 maart) Vijf vrouwen ondernemen een zware regenachtige trektocht door het ruige achterland van Australië om zo meer kracht en teamgevoel te creëeren en hun even uit hun kantoorbubbel te halen. Maar slechts vier vrouwen bereiken de eindstreep. Aaron Falk, agent bij de federale politie, is extra geïnteresseerd in de verdwijning van Alice Russel. Ze is de klokkenluider van Falks onderzoek en wist geheimen over de firma waarvoor ze werkte en over haar collega’s. In plaats van over een trektocht met een hechte samenwerking als resultaat, krijgt Falk verhalen te horen over een tocht vol beschuldigingen, agressie en afbrokkelend vertrouwen. En hoe dieper hij in de verdwijningszaak duikt, hoe groter de gevaren lijken te worden.
Schatje (30 maart)  De 18 jarige Myrthe krijgt een berichtje van haar nieuwe vriendje Tom en pakt ze de fiets om naar hun geheime liefdesplekje te fietsen. Als Myrthe om 04.00u in de nacht nog niet terug thuis is, slaat haar moeder alarm. Rechercheurs Nadia Mendonck en Dirk Deleu vinden Myrthe in een bunker langs de Mechelse Vrouwvliet, een zijriviertje van de Dijle. Gewurgd.  Alle gsm verkeer leidt naar Tom maar die beweert dat zijn gsm die bewuste avond is gestolen. Dan gaan de poppen aan het dansen wie heeft de gsm gestolen om er de nietsvermoedende 18 jarige Myrthe mee in de val te lokken.

Non-Fictie

Een rugzak vol tranen en hoop (15 maart) Somalië, zeventien jaar, vader doodgeschoten halsoverkop gevlucht per boot. 88 mensen verdrinken ook zijn vrienden. Zijn stem trilt, ik zie de pijn in zijn ogen. Hij wil erover praten, het helpt tegen de chaos in zijn hoofd.  Het zijn pubers. Gewone maar bijzondere pubers. Pubers met een rugzak. Ze zijn gevlucht voor hun leven. Vanuit het Midden- en Verre-Oosten of
Noord-Afrika. Een barre tocht met een gammel, overvol bootje, te voet, in een
volgepropte vrachtwagen. Vaak moederziel alleen. Zo zijn ze uiteindelijk in
Nederland terechtgekomen. Moe maar dankbaar; hun hele bezit in een grote
rugzak. Met de vreselijkste beelden op hun netvlies, met heimwee naar hun vaderland,
met zorgen om het thuisfront komen ze in de schoolbanken terecht. De
middelbare school voor vluchtelingen. Daar gaan ze met veerkracht en hoop
hard aan het werk voor hun nieuwe toekomst. Met vallen en opstaan. En daar
vinden ze een luisterend oor voor al die heftige maar ook ontroerende verhalen
en een arm om hun schouders.
Geen weg terug (20 maart) Nachtelijke bombardementen en militaire klopjachten, vreedzame protesten die in geweld eindigen, we zijn er als lezer van Geen weg terug intens getuige van. Rania Abouzeid voert ons mee naar haar ontmoetingen met rebellen en ballingen, radicale islamisten en hun slachtoffers. Geleidelijk wordt het de lezer duidelijk dat Syrië als land volledig uit elkaar is gevallen. Maar er is ook hoop. We maken kennis met Syriërs die het gruwelijke regime van Assad of de bedreigingen van Al Qaida en IS konden weerstaan en een nieuw bestaan hebben opgebouwd.
Mijn leven met Charles Manson (20 maart) Eind 1967 sluit de veertienjarige Dianne Lake zich aan bij de commune van Charles Manson met niet veel meer bij zich dan een briefje met daarop de toestemming van haar hippieouders. Als jongste lid van de sektefamilie krijgt ze het vaak hard te verduren, maar ze ondergaat het gewoon. Dianne is wanhopig op zoek naar een vaderfiguur en de macht die de charismatische Charlie over zijn volgers heeft, kent geen grenzen. Onder leiding van de machtige Manson wordt de groep meegesleurd in een stroom van drugs, (seksueel) misbruik, manipulatie en waanzin, die in augustus 1969 eindigt in een reeks gruwelijke moorden, gepleegd door trouwe volgelingen van Manson. Dianne maakt geen deel uit van de groep die de misdaden pleegt, maar wordt wel gearresteerd. Mede dankzij haar getuigenis wordt de leider berecht en eindigt een van de beruchtste criminelen en sekteleiders uit de Amerikaanse geschiedenis voorgoed achter slot en grendel. Voor het eerst doet Dianne Lake haar verhaal.

Feelgood 

Screenshot_20180227-141950

Nooit meer bang (6 maart) Hoofdpersoon Louise heeft de mannen afgezworen maar dan ontmoet ze bij het ontbijt in haar Brussels hotel Josh . Het is liefde op het eerste gezicht en Louise rijdt helemaal hoteldebotel terug naar huis. Terwijl hij naar het vliegveld gaat belt zij in de auto haar vriendin om te vertellen over de ontmoeting. Die vraagt meteen: “luister jij geen radio? Er is een aanslag gepleegd.”Het is het begin van een zoektocht naar liefde, naar hoop, naar Josh, naar zichzelf.

Fantasy

Screenshot_20180227-143339

De laatste magiër (26 maart) Spannende fantasy die historie, mysterie, magie, tijdreizen en een vleugje romantiek combineert. In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus, de laatsten die nog magische krachten hebben, leven in de schaduwen en verbergen wie ze zijn. Als ze naar Manhattan gaan, verliezen ze hun krachten en worden ze voor altijd gevangen gehouden op het eiland. Soms sterven ze. Esta is een getalenteerde dief, opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen van de duistere Orde. Met haar aangeboren talent om de tijd te manipuleren, kan Esta deze kostbare voorwerpen laten verdwijnen voor de Orde zelfs maar beseft dat ze er is. Haar training bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen dat de geheimen van de Orde bevat, voordat het vernietigd wordt en de Mageus een hopeloze toekomst tegemoet gaan.

4 gedachtes over “nieuwe boeken in maart deel 2

  1. Ik heb Het Sneeuwmeisje (The Child Finder) gelezen en vond het een goed boek! Mijn favoriet blijft wel Dochter Van Het Moeras (The March King’s Daughter) dat ook gaat over een jong meisje dat ergens in een hut verblijft.. The Fear heb ik om te lezen en Wildernis staat op mijn verlanglijst maar eerst wil ik het eerste boek nog lezen (The Dry). De auteur krijgt op beide boeken wel heel goeie kritieken dus ik kijk er wel naar uit 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s