img_20170926_231909_280477743496.jpg

Auteur: Benjamin Alire Sáenz
Titel: Aristoteles & Dante Ontdekken de Geheimen Van het Universum
Originele Titel: Aristoteles & Dante Discover the Secrets Of the universe
ISBN: 9789463491105
Uitgever: Blossom Books
Uitgave: Hardcover
Pagina’s: 352

Aristoteles is een eenzame boze tiener die teveel nadenkt.
Dante is een eigenwijze betweter die het liefst elke dag zonder schoenen zou rondlopen. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen lijken ze niets gemeen te hebben, behalve dat ze beiden naar oude filosofen vernoemd zijn.
Toch ontstaat er een vriendschap, zo één die levens verandert.
Ook ontdekken Ari en Dante, dankzij die vriendschap, wie ze zijn en wie ze willen worden.

Mijn mening:
Ari Mendoza is eenzaam omdat hij een vader heeft die als Vietnamveteraan gesloten is door zijn PTSS en een moeder die de kloof tussen vader en zoon niet kan overbruggen. Als lerares slaagt ze er echter wel in naar haar leerlingen te luisteren, dit gaat moeilijker met haar zoon. Zijn tweelingzussen zijn al uit huis en de broer wordt doodgezwegen.

Verder wordt Ari gepest omdat hij zich zo afzijdig gedraagt. Dante daarentegen heeft geweldige ouders die veel van hem houden. Zijn moeder is psychologe, erg lief en vader Sam Quintana hoogleraar in Engelse letterkunde en heel open. Praten met zijn ouders doet Dante niet, hij trekt zich liever terug in het maken van schetsen en het lezen van boeken alsook dichtbundels.

De personages maken zulke grote evoluties door. Eens Ari Dante leert kennen is niets nog hetzelfde. Dante doet Ari nadenken over alle geheimen van het bestaan, andersom doet Ari Dante begrijpen hoeveel geluk hij heeft met zijn ouders, ook leert hij hem meer met hen te praten. Maar vooral kunnen ze goed met elkaars ouders praten waardoor ook vooral Ari’s ouders erg veranderen.

Dit is zo een boek dat als je het leest als ouder het je doet beseffen dat je meer moet praten met je kinderen… Dat ze veel meer begrijpen dan je denkt en dat ze vooral behoefte hebben aan de waarheid, hoe hard die ook is en hoe jong ze ook zijn. Lees je het verhaal als kind dan doet het je beseffen dat je meer met je ouders moet praten, dat ze voor meer openstaan dan je denkt en vooral dat je ouders niet perfect zijn, dat ze ook maar mensen zijn met hun eigen problemen en verdriet.

Het is een boek waarin niet zoveel gebeurt als in een thriller maar dat ik toch in één sitting uitlas gewoon omdat het zo mooi geschreven is, zo poëtisch.
Ik kreeg bij sommige gebeurtenissen de tranen in de ogen en bij andere lachte ik hardop omdat het verhaal prachtig neergepend is, wauw !!

Ook prachtige quotes passeren de revue in dit verhaal…
Ik kan deze review niet afsluiten zonder jullie er enkele mee te geven.
Dit is één van de mooiste boeken die ik las.

Quotes:               

  • Ik had het gevoel dat ik de verdrietigste jongen van het universum was !
  • Het was vreemd en prachtig, en alles leek ver weg en toch ook dichtbij !
  • De woestijn trok zich niets van woorden aan !
  • Ik wist dat hij zijn gevoelens bij elkaar probeerde te rapen.Alsof ze overal verspreid lagen, in een kamer die opgeruimd moest worden !
  • De zomerzon was niet bedoeld voor jongens zoals ik. Jongens zoals ik hoorden in de regen !
  • Het geluid van een man die zo’n intens verdriet had, deed denken aan het geluid van een gewond dier !
  • Onze ouders zijn echt raar zei hij. Omdat ze van ons houden? Dat is toch niet zo heel raar? Het gaat om de manier waarop ze van ons houden. Prachtig zei ik!

Sterren: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟

Te koop bij:
Bol.com
Standaardboekhandel.be
Bookspot.nl
Bruna.nl

PS: Dit artikel is bijgewerkt. Dingen zijn anders verwoord en de zinsstructuur is aangepast want ik kreeg de raad daaraan te werken. Vinden jullie het beter?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s